• Τσιτσιπάς: Ίσως να είμαι συγγενής του Σωκράτη

  2:30 πμ, Τρίτη 08 Ιάν 2019 2:30 πμ, Τρίτη 08 Ιάν 2019

  Τις πτυχές της προσωπικότητάς του που τον διαφοροποιούν από τους περισσότερους συνομήλικούς του παρουσίασε σε συνέντευξή του στην «Telegraph» ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

  «Είμαι διαφορετικός με έναν τρόπο που είμαι. Είμαι ο Στέφανος και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαι υπερήφανος που είμαι ο Στέφανος, υπερήφανος που είμαι αυτός που είμαι. Δεν νομίζω ότι η επιτυχία έρχεται αμέσως, γι 'αυτό πρέπει να την οικοδομήσουμε και να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Η αποτυχία του 2017 ξανά και ξανά με βοήθησε να μεγαλώσω και να γίνω καλύτερος γιατί πραγματικά πιστεύω ότι χωρίς αποτυχία δεν υπάρχει επιτυχία. Αλλά έχω ήδη μάθει πολλά», τόνισε ο 20χρονος τενίστας,

  «Είμαι πολύ υπερήφανος που είναι πρεσβευτής του τένις στη χώρα μου», προσθέτει, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει έξτρα κίνητρο να τιμήσει τον αγαπημένο παιδικό του γιατρό και φίλο Θωμά Χριστίδη, ο οποίος πέθανε το 2017. «Ήταν ο γιατρός μου από την ηλικία των 10 ετών για οκτώ χρόνια, με βοήθησε πολύ και εξακολουθώ να είμαι λυπημένος που δεν είναι μαζί μας. Με ώθησε να πάω καλύτερα, ήταν ο μεγαλύτερος μου οπαδός, πάντα φώναζε για εμένα, με παρακολουθούσε στην τηλεόραση, στο τένις club. Οι άνθρωποι στο τένις λένε ότι μιλούσε πάντα για εμένα. Με βοήθησε αφιλοκερδώς και ήταν πάντα κοντά όταν τον χρειαζόμουν γι 'αυτό ήταν σαν ένας δεύτερος πατέρα για εμένα», πρόσθεσε το νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

  Παράλληλα, αναφέρθηκε στις άλλες ασχολίες του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βρει πράγματα που με κρατούν απασχολημένο. Έχω ένα σημειωματάριο που καταγράφω κάθε τι σημαντικό. Το ταξιδιωτικό blog που έχω είναι πολύ ωραίο, αφού μπορώ να μιλήσω σε μια κάμερα χωρίς ανθρώπους. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω χόμπι, αλλιώς θα ήμουν τρελός να παίζω τένις όλη μέρα. Αυτά τα χόμπι μου, με βοηθούν να σκεφτώ κάτι άλλο, να χαλαρώσω, να βρίσκομαι στον δικό μου κόσμο.

  Η προσωπική ζωή μου είναι πιο δημιουργική. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα στη ζωή: η φωτογραφία είναι αυτή που επιλέγω επειδή μου αρέσει και το κάνω καλά, μαθαίνω επίσης από μαθήματα και ελπίζω ότι θα γίνει η δεύτερη δουλειά μου, μια ημέρα. Με ενδιαφέρει πραγματικά η φωτογραφία του δρόμου, αλλά και τα τοπία, η φωτογραφία της άγριας ζωής, τα ζώα, τα πορτραίτα των ανθρώπων και η επεξεργασία τους, δεν τα αφήνω όπως είναι».

  Στην τελευταία ερώτηση της εφημερίδας «από πού προέρχεται η φιλοσοφική του πλευρά», ο Τσιτσιπάς χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν ξέρω, πιθανότατα είμαι συγγενής του Σωκράτη».

  Πηγή: filathlos.gr 

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα