Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για τη διεκδίκηση του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030

Με ανακοίνωσή της η ΓΓΑ ενημέρωσε επισήμως για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, για τα θέματα αθλητισμού της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Διότι, ως γνωστόν η Ελλάδα είναι υποψήφια για τη συνδιοργάνωση του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030. Συν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2021.

Η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι συνεδρίαση μεταξύ των Υπουργών αρμόδιων για τα θέματα αθλητισμού της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα συντονισμού για την προετοιμασία για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030. Η ομάδα θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους από κάθε χώρα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2021, καθώς και η συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας στην Sport Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Απρίλιο. Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης μεταφέρθηκαν στην τετραμερή σύνοδο των ηγετών των κρατών των τεσσάρων χωρών ώστε να ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό συνεργασίας των τεσσάρων χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ