Αποκάλυψη-σοκ από το Spiegel: Ο Ράμος πιάστηκε ντοπέ σε τελικό του Champions League

Η γερμανική εφημερίδα Spiegel, επικαλούμενη ντοκουμέντα από το περιβόητο Football Leaks, αναφέρει ότι ο Σέρχιο Ράμος παραβίασε δύο φορές το πρωτόκολλο που αφορά θέματα ντόπινγκ, δίχως να τιμωρηθεί!

Η πρώτη και πιο σημαντική τον τελικό του Champions League του 2017 απέναντι στη Γιουβέντους. Στο δείγμα του Ισπανού αμυντικού βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι ανάμεσα στις απαγορευμένες από τη WADA και φυσικά δεν επιτρέπεται στη διοργάνωση, παρά μόνο αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ναι μεν παραδέχθηκε ότι την παραμονή του τελικού έκανε δύο ενέσεις με αυτή την κορτιζονούχα ουσία στον αρχηγό της «Βασίλισσας», αλλά στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία betamethasone.

Η UEFA δέχτηκε πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη ούτε φυσικά την ισπανική ομ΄δα.

Η δεύτερη… ντρίμπλα σε έλεγχο έγινε τον Απρίλιο του 2018 και αφορά έναν αιφνίδιο έλεγχο της AEPSAD (ισπανική εταιρία αντι-ντόπινγκ) μετά τον αγώνα των «μερένχες» απέναντι στη Μάλαγα.

Όπως τονίζεται σε επίσημο έγγραφο προς τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισπανός στόπερ μολονότι προειδοποιήθηκε από τον ελεγκτή να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει δείγμα, αφού κάτι τέτοιο δύναται να παραποιήσει το δείγμα, εκείνος δεν τον άκουσε και παραβίασε το πρωτόκολλο ελέγχου, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές κυρώσεις. Ωστόσο, ούτε κι εδώ προέκυψαν ποινές, με την υπόθεση να μην προχωρά περαιτέρω.Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ