Πετρούνιας: Η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή

Σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο του όπως ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο, θα υποβληθεί τη Δευτέρα, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αναδείχθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Ντόχα. Την Κυριακή το πρωί θα αναχωρήσει για τη Γαλλία όπου θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

«Φοβάμαι λίγο την επέμβαση, γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο», ανέφερε ο Πετρούνιας, δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης της Ντόχα.

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα, με το πρόβλημα που έχω στον ώμο. Νομίζω ότι η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή», σχολίασε.

Όσον αφορά στην παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στην εξέδρα του γυμναστηρίου, σχολίασε: «Ήταν καταπληκτικό. Ξεκίνησα για να κάνω την προθέρμανση και όταν επέστρεψα στην Αρένα είδα όλες αυτές τις ελληνικές σημαίες. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έχουμε 5.000 Έλληνες που εργάζονται στην Ντόχα, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί εδώ. Όταν έφτασε η στιγμή να αγωνιστώ, ο προπονητής μου είπε: Κάν’το για αυτούς. Έδωσα όλη μου την ψυχή για να πάρω το χρυσό μετάλλιο».

Για το αν αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του σκέφτηκε ότι θα πάρει τη νίκη, παρ’ όλο που αγωνίστηκε πρώτος, απάντησε: «Ναι, γιατί η προσπάθειά μου ήταν καλή και η έξοδος πετυχημένη. Όμως το επίπεδο των αθλητών ήταν αρκετά υψηλό και όταν είδα τη βαθμολογία, δεν ήμουν τόσο σίγουρος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετή για να νικήσω».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ