Μπλάτερ: Η FIFA δεν είναι Μαφία

Ο Σεπ Μπλάτερ παραμένει εκτός ποδοσφαίρου, δεδομένου του αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί από τα αρμόδια όργανα, για το «δώρο» προς τον Μισέλ Πλατινί, τον Φεβρουάριο του 2011, ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ήταν πρόεδρος της FIFA.

Ο Ελβετός παράγοντας, ωστόσο, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να «φωνάζει» για την αθωότητα του. Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ο πάλαι ποτέ «ισχυρός άνδρας» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μίλησε για την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της FIFA, τονίζοντας πως η διεθνής συνομοσπονδία «δεν είναι Μαφία».

«Παρά τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, η FIFA δεν είναι Μαφία. Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και άλλα που δεν ελέγχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επί 17 (1998-2015) έτη πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Οταν ανέλαβα εγώ, υπήρχαν 11 άτομα που παρήγαγαν έργο. Και σήμερα είναι 800! Στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει η οργανωτική δομή από την βάση με έναν νέο αξιακό κώδικα. Για το μόνο που μετανοώ, είναι πως δεν άκουσα την οικογένεια μου, όταν μου έλεγαν να μην αναλάβω αυτήν την θέση. Αλλοι στα 62 τους χρόνια παίρνουν σύνταξη κι εγώ υπηρέτησα 17 χρόνια την FIFA. Και συνολικά, 40 χρόνια το ποδόσφαιρο. Το πρόσημο της παρουσίας μου είναι θετικό».Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ