Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός η εκπληκτική Οσταπένκο

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του απλού γυναικών στο Roland Garros πανηγύρισε η εξαιρετική 20χρονη Λετονή, Γελένα Οσταπένκο. Καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά της δεν θα μπορούσε να πάρει η νεαρή τενίστρια που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με τις εμφανίσεις της. Αυτή την φορά επικράτησε με 2-1 σετ (7-6 (4), 3-6, 6-3) επί της Τιμέα Μπαζίνσκι (Ελβετία) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του κορυφαία grand slam απέναντι στη νικήτρια του ημιτελικού ανάμεσα στην Καρολίνα Πλίσκοβα και την Σιμόνα Χάλεπ.

Η Οσταπένκο θα παίξει σε τελικό τέτοιου βεληνεκούς για πρώτη φορά στην καριέρα της, μη επιτρέποντας στη Μπαζίνσκι, που επίσης είχε τα γενέθλιά της (έκλεισε τα 28), να φτάσει στον καταληκτικό αγώνα.

Η απίθανη αθλήτρια από τη Ρίγα ήταν ασταμάτητη και με τους 50 winners «σκότωσε» την αντίπαλό της, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που την θεωρούν ως το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου τένις. Αν και πριν τους αγώνες βρισκόταν στο Νο 47 της παγκόσμιας κατάταξης, με την είσοδό της στον τελικό θα μπει στην πρώτη 20άδα, ενώ εάν καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, τότε τότε θα ανεβεί στο Νο 12!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ