Οι συμβουλές του Αλέφαντου στον Μπέντο – Τι είπε για τον Φορτούνη

Ο Νίκος Αλέφαντος είδε τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ηρακλή να παίρνει μία δύσκολη νίκη και επιχειρεί να δώσει τις δικές του συμβουλές στον προπονητή των «ερυθρολεύκων» Πάουλο Μπέντο.

Διαβάστε το σχόλιο του Νίκου Αλέφαντου:

«Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες αλλά δεν έχει μπει σε μια γραμμή πολύ καλή, δεν ικανοποίησε πάλι. Για την ακρίβεια, γλιτώσαμε δύσκολα. Εγώ ξαναλέω ότι σε ντέρμπι, οι επιλογές που κάνει ο Μπέντο θα στοιχίσουν. Αυτή η 11άδα που επιλέγει ο Μπέντο, δεν θα τα πάει καλά σε ντέρμπι. Μου φαίνεται λίγη η ομάδα έτσι.

Στα χαφ ο Μιλιβόγεβιτς κόβει μόνος του. Ο Καρντόσο πολύ ανέτοιμος φάνηκε, αργός, μη κινητικός. Μπροστά του ο Ιντέγε δείχνει αναντικατάστατος.

Στηn μπροστινή γραμμή λείπει το εύκολο γκολ. Απ’ όλη την ομάδα λείπει ο καλός Φορτούνης, ο πρώτος σκόρερ σου πέρσι. Το θεωρώ αδιανόητο αυτό που γίνεται. Βλέπουμε να παίζουν κάποιοι παίκτες που σαν κι αυτούς θέλει δέκα ο Φορτούνης!

Ο προπονητής πρέπει να σταματήσει τα πειράματα και τα ροτέισον, πρέπει να φτιάξει 11άδα το γρηγορότερο ώστε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός δέσιμο και ρυθμό γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι σαν το περσινό, τα λάθη θα στοιχίσουν.

Πέρσι το είχα πει τέτοια εποχή όταν οι άλλοι μιλάγανε για πρωτάθλημα, ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε περίπατο. Στους ΠΑΟΚτσήδες έλεγα θα μείνετε 30 βαθμούς πίσω. Τέτοια εποχή! Φέτος δεν θα είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει καλούς ξένους, δεν έχει σχέση με πέρσι. Η ΑΕΚ είναι σκυλιά του πολέμου, αν σε βρουν έτσι όπως είσαι τώρα θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει γρήγορη ομάδα.

Τα λέω αυτά για να ξυπνήσω τον Ολυμπιακό αν νομίζουν ότι όλα πάνε καλά. Προβλήματα βλέπω. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι δύσκολο.

Ο νεαρός ο Βραζιλιάνος πίσω μου άρεσε, θέλω να τον ξαναδώ. Ξέρει πολλή μπάλα και είναι γρήγορος. Και ψηλό παιδί. Να γίνει πιο σκληρός πρέπει.

H άμυνα είχε προβλήματα διάταξης, ο Περόνε σε αυτήν την ηλικία τους έκανε πλάκες όσο άντεχε.

Ο Ρέτσος καλό ταλέντο, το έχουμε πει, αλλά δεν είναι μπακ το παιδί να παίζει μία δεξιά και μία αριστερά. Αυτός είναι στόπερ ή αμυντικό χαφ. Τα πλάγια μπακ μας δεν με ικανοποιούνε φέτος.

Τερματοφύλακες έχουμε καλούς αλλά για εμένα πρέπει να παίζει μόνιμα ο Καπίνο. Να κτίσουμε σε δύο Έλληνες, τον Καπίνο και τον Φορτούνη. Και δύο μικροί να παίρνουν ευκαιρίες, ο Ρέτσος και ο Μανθάτης, μην εξαφανίσετε τον Μανθάτη, είναι παικταράς. Οι άλλοι δηλαδή που παίζουν στη θέση του σαν τον Σεμπά και τον Νορβηγό, τι περισσότερο έχουν δείξει; Για τον Καπίνο έλεγα όμως. Μπορεί και ο Λεάλι να έδειξε προσόντα, όμως εμείς πρέπει να αναδείξουμε το δικό μας παιδί που ανήκει στον Ολυμπιακό.

Επιστρέφω στο ματς. Ευτυχώς που οι παίκτες του Ηρακλή τα έφτυσαν στο β’ ημίχρονο. Έπεφταν κάτω, πάθαιναν κράμπες, να περπατήσουν δεν μπορούσαν, νέα παιδιά αγύμναστα, τους ξεθέωσε στο τρέξιμο ο Ολυμπιακός.

Στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλός ο Ηρακλής, δεν τον περίμενα έτσι. Στο β’ ημίχρονο όμως κλάταρε.

Γρήγορα ο Φορτούνης πίσω στην ομάδα, ο Μαρίν που είναι αέρινος να πάει στα άκρα, να αποκτήσει ταχύτητα ο Ολυμπιακός και να πάρει γκολ. Και ο Τσόρι χρειάζεται όπως έχω ξαναπεί, καλός ήταν χθες, δεν έπρεπε να βγει εκείνος αλλαγή. Ήρθε το γκολ και σκέπασε αυτό το λάθος.

Ο Ηρακλής δεν ήταν καλός με τη Λάρισα στην πρεμιέρα. Δεν είναι κολακευτικό για τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα με αυτόν τον Ηρακλή. Και η Λάρισα πήγε και έχασε από την Κέρκυρα τώρα. Έλα μωρέ με τον Αναστασιάδη, είναι προπονητές αυτοί;

Πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός να μην επαναπαυτεί από τις νίκες, να μη νομίζουν ότι όλα καλά πάνε. Η εικόνα στο α’ ημίχρονο ήταν απογητευτική.

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Την κριτική την αναλυτική την έκανα για το βατερλό με τον Άγιαξ και τα λάθη του Στραματσόνι που τα διέλυσε όλα. Επειδή όμως είμαι δίκαιος, θα πω τώρα ότι μου άρεσε η γρήγορη αλλαγή που έκανε όταν έμεινε με 10 παίκτες ο ΠΑΣ. Από το 35′! Πέταξε έξω τον βαρύ Ιβάνοφ και έβαλε τον Βιγιαφάνες. Εκμεταλλεύτηκε το ότι έμεινε με 10 ο ΠΑΣ. Εκεί τελείωσε το ματς. Ο Παναθηναϊκός το πήρε εύκολα το ματς.

Ο Κουλιμπαλί καλός ήταν, μπορεί να φάει τη θέση του Μέστο.

Εκεί που έχω πάθει την πλάκα μου είναι με τον Μουρίνιο. Τον είδα και με κουστούμι ενώ πάθαινε διασυρμό από τη Γουότφορντ. Τι έγινε ρε Μουρίνιο, τα πολλά εκατομμύρια σε έκαναν να χαλάσεις; Από πέρσι έχω αρχίσει και τρελαίνομαι μαζί σου, από το κακό στο χειρότερο πας. Διάλυση η Μάντσεστερ μιλάμε. Tρία γκολ έφαγε από τη Γουότφορντ. Να δείτε έναν Χολέμπας, τους διέλυσε!

Εγώ ήμουν ο μόνος που είχα πει ότι 100 εκ. ευρώ για τον Πογκμπά να τον βάζουν να παίζει κόφτης είναι έγκλημα και σκάνδαλο, η θέση του είναι πιο μπροστά, για τέτοιο κόφτη ούτε 10 εκ. ευρώ δεν θα έδινα! Περνάγανε λοιπόν τα τρένα πάλι. Ο άνθρωπος είναι ψηλός και χωρίς έκρηξη στα πρώτα μέτρα, είναι 400άρης, πρέπει να πάρει φόρα για να αναπτύξει ταχύτητα.

Ένας ο Πογκμπά που τον περνάνε εύκολα, ένας ο Ρούνεϊ που είναι ο χειρότερος παίκτης, δεν μπορεί να ντριμπλάρει ούτε τον εαυτό του, και ένας ο Ιμπραήμοβιτς που ήταν ταλαιπωρία και τον προλαβαίνανε, να τα μεγάλα ονόματα που έχουν φτιάξει μία απελπιστική Μάντσεστερ να χάνει συνεχώς στα τελευταία ματς σε Αγγλία και Ευρώπη.

Καταλήγω. Εγώ πιστεύω ότι ο Μαρινάκης θα τους το πάρει το πρωτάθλημα πάλι. Διότι είναι καλύτερος πρόεδρος από τους άλλους. Σκεφτείτε οι άλλοι να είχαν πρόεδρο που έχει πάρει 6 πρωταθλήματα συνεχόμενα, Θεό θα τον είχαν κάνει. Κάτι όμως πρέπει να γίνει με τον προπονητή, να του μιλήσουν, να του πουν ορισμένα πράγματα…»

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής

Μπέντο: Αυτά θέλω από τον Φορτούνη

Θρίαμβος του Παναιτωλικού στο Περιστέρι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ