• Σφοδρή επίθεση της ΕΠΟ στον Κοντονή

  9:28 μμ, Πέμπτη 03 Μάρ 2016 9:28 μμ, Πέμπτη 03 Μάρ 2016

  Την αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προκάλεσε η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας. Μέσω ανακοίνωσης οι ιθύνοντες της ΕΠΟ τονίζουν ότι με την εν λόγω απόφαση δικαιώνονται οι ένοχοι των επεισοδίων και συμπληρώνουν πως ο κ. Κοντονής προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του παραπλανώντας την Κυβέρνηση και αθωώνοντας του φυσικούς αυτουργούς.

  Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

  "Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.

  Η απόφαση αυτή:

  • καταργεί χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση

  • δικαιώνει τους ενόχους των επεισοδίων κάθε χρώματος και στρέφεται εναντίον των υγιών φιλάθλων, των ομάδων και τελικά του ιδίου αθλήματος

  • επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα έτσι όπως ο κ. Κοντονής και οι κάθε είδους σύμβουλοί του τον αντιλαμβάνονται

  Είναι μια απόφαση που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ που κόπτονται, δήθεν, για την εξυγίανση.

  Με την απόφαση αυτή ο κ. Κοντονής:

  • προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου

  • παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ενοχοποιώντας την ΕΠΟ ως δήθεν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά

  • αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο

  Την απόφαση αυτή η ΕΠΟ θα την προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

  Ο κύριος Κοντονής ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.

  Ουδέποτε επέλεξε τη συνεργασία ως μέθοδο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

  Έδειξε καθαρά από την αρχή, ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η άλωση της ΕΠΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο του ποδοσφαίρου, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και επιδιώξεων, τους οποίους η ελληνική κοινωνία και ποδοσφαιρική οικογένεια αντιλαμβάνεται".

  Πηγή: pamesports.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα