Τέλος τα «ball boys», ήρθαν τα «ball girls» στην Σαμπντόρια

Τέλος τα «ball boys», ήρθαν τα «ball girls» στην Σαμπντόρια

Η Σαμπντόρια έχει αρκετούς θαυμαστές ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό κοινό, όμως μετά από την πρωτοποριακή της κίνηση να αντικαταστήσει τα λεγόμενα ball boys με ball girls, σίγουρα θα αποκτήσει ακόμη περισσότερους.

Η ομάδα της Γένοβας ξεκίνησε καμπάνια εναντίον του σεξισμού, προσλαμβάνοντας γυναίκες για την δουλειά που έκαναν τα «ball boys».

Πλέον, στο «Λουίτζις Φεράρις» θα υπάρχουν μόνο γένους θηλυκού για να μαζεύουν την μπάλα και να συνεχίζεται γρήγορα το παιχνίδι.

Τα περίφημα «ball girls» έκαναν πρεμιέρα στη φιλική νίκη της «Σαμπ» εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης το Σάββατο (2/8).

Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου Μάσιμο Φερέρο δήλωσε: «Η ομάδα μας θέλει να στείλει ένα θετικό μήνυμα, θέλει να προωθήσει το fair play, να συμβάλλει στην προβολή της κοινωνικής και αθλητικής ευαισθησίας. Είναι η συνεισφορά μας σε ένα μοντέρνο σπορ δίχως προκατάληψη».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η Σαμπντόρια απέσυρε την υποστήριξη της στο πρόσωπο του υποψήφιου για την προεδρία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο, όταν μαθεύτηκε πως ο 71χρονος είχε ταχθεί ενάντια στους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζοντάς τους «τύπους που τρώνε μπανάνες».

Πηγή: filathlos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ