Ο Νίκος Αλέφαντος μιλάει για Ολυμπιακό και Διαμαντάκο

Ο Νίκος Αλέφαντος μιλάει για Ολυμπιακό και Διαμαντάκο

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι και μιλάει για τον Δημήτρη Διαμαντάκο.

Διαβάστε:

«Φοβερό πράγμα ο Ολυμπιακός! Και ανέδειξε έναν παίκτη, τον 21χρονο Διαμαντάκο. Αυτός ήταν όλα τα λεφτά! Ξέρει καλή μπάλα, έχει ωραίο πόδι, βλέπει το γκολ, έβαλε 3 γκολ σε αυτό το μεγάλο τουρνουά παίζοντας με αντίπαλες μεγάλες ομάδες, ποιος Σαβιόλα σας λέω, δηλαδή θα πετάξεις έξω τον Διαμαντάκο όταν πάρεις το μεγάλο ξένο φορ, για να βάλεις μέσα αυτόν το Σαβιόλα; Αμαρτία.

Ο Διαμαντάκος έχει βελτιωθεί σε ταχύτητα και σε κίνηση, σαν αλεπού κινείται μέσα στην περιοχή, αν είχε μπόι πιο μεγάλο θα θύμιζε Μήτρογλου. Το 2ο γκολ που έβαλε ήταν γύρισμα μεγάλου παίκτη. Και έχει αντοχές, πρεσάρει τα σέντερ μπακ, πιέζει. Μπορεί να σου πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι, μπορεί να πάρει μπάλα και με προσωπική ενέργεια να ντριμπλάρει και να σκοράρει.

Στο 4-4-2 στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός με τον καινούργιο φορ που θα φέρει και με τον Διαμαντάκο μπροστά, πίσω τον Τσόρι και τους Μανιάτη, Σάμαρη, Κασάμι. Με ρωτάνε πού είναι τα εξτρέμ σε αυτό το σχήμα. Δεν χρειάζονται για ελληνικό πρωτάθλημα, έχει μπακ ο Ολυμπιακός που παίρνουν όλη την πλευρά. Στη δε Ευρώπη μπορεί να παίξει και 3-5-2.

Ο Φαν Χάαλ μετά την ανατροπή που έκανε φέρνοντας το 3-5-2 στην Εθνική Ολλανδίας, το κάνει και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Και νικάει σε μεγάλα φιλικά. Νίκησε και τη Ρεάλ τώρα. Ξέρετε τι είναι σαν να τους λέει ο Φαν Χάαλ στην Αγγλία; «Ξυπνήστε γίδια»! Αυτό λέει στους Άγγλους. «Ξυπνήστε γίδια».

Και η Ίντερ που την είδα, με 3-5-2 πάτησε τη Ρόμα. Πού είναι κάποια γίδια στην Ελλάδα που με έλεγαν αναχρονιστικό όταν μόνο εγώ μιλούσα εδώ για αυτό το σύστημα, πριν γίνει μόδα στον πλανήτη, το είδαμε κατά κόρο και στο Μουντιάλ.

Ο Φαν Χάαλ με αυτό το σχήμα στη Μάντσεστερ αποφεύγει την ανούσια κατοχή και την πολλή πάσα, ψάχνει με ωραίες μεγάλες τον Ουέλμπεκ και τον Ρούνεϊ, είναι και σε μεγάλη φόρμα ο Μάτα, θα γυρίσει και ο Φαν Πέρσι, θέλει και γρήγορους παίκτες στις μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός βγήκε τρομερά κερδισμένος από αυτό το τουρνουά. Κόπωση το ταξίδι αλλά η ομάδα έδειξε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους ότι έχει πολύ υλικό και καλό υλικό. Πολύ καλοί οι νέοι παίκτες, και όταν λέω «νέοι» μιλάω και για τους μικρούς σε ηλικία όπως Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Κολοβός, αλλά και οι καινούργιοι ξένοι, όλοι οι ξένοι που ήρθαν είναι καλοί παίκτες. Δεν βλέπεις κάτι το τοπ σε κάποιον, αλλά είναι καλοί παίκτες. Φανέλα βασικού θα πάρει ο Κασάμι, ο Ντοσεβί είναι καλός, ακόμα και ο Αρμένης είναι καλός, και τα νεαρά ξένα μπακάκια είναι καλά, και βέβαια ο Αμπιντάλ. Να δούμε θέλω και τον Ισπανό στόπερ, πάνω απ’ όλα όμως να δούμε τι φορ θα έρθει.

Ο Μίτσελ κάνει καλή δουλειά, δουλεύει όλο το υλικό, εκείνο που πρέπει να προσέξει είναι η άμυνα. Με τη Σίτι έμπαζε η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκοβαν τα χαφ και έπεφτε όλο το βάρος πάνω στα σέντερ μπακ. Και στις πλευρές έμπαζε η ομάδα, έκαναν πάρτι οι αντίπαλοι από τα άκρα.

Ενώ ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά έδειξε πολύ ωραία πράγματα, στην άμυνα είχε προβλήματα και πρέπει να προσέξει την αμυντική λειτουργία. Αυτό το «όσα βάλω και όσα φάω» του Μίτσελ δεν μου αρέσει. Από τη μέσα και μπροστά πάντως ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρσι, πιο θεαματικός, πιο γρήγορος. Και μπορεί να παίξει εκπληκτικά το 3-5-2 στην Ευρώπη με αυτό το υλικό.

Εκπληκτικός ο Ατρόμητος στο Σαράγεβο με 3-5-2, από πέρσι έλεγα ότι μόνο με αυτό το σχήμα μπορεί να αξιοποιήσει τα 3 καλά σέντερ μπακ που έχει, πράγματι λοιπόν έβαλε και τους 3 στόπερ Ταυλαρίδη, Φυτανίδη, Λαζαρίδη, ανέβαιναν τα μπακ ψηλά, έναν καλό σέντερ φορ πρέπει να κάνει μεταγραφή μόνο.

Έκανε καλή αλλαγή που πέταξε κοντά στον Καραμάνο τον Τάτο να μην τρέχει ο Τάτος αλλά να τρέχει ο Καραμάνος, οργίασαν. Και αποδείχθηκε πόσο χαμένος βγήκε ο Παπαδόπουλος που ήθελε να κάνει τον γενικό δερβέναγα και να χτυπάει τα πέναλτι κάνοντας κουμάντο στον προπονητή. Ποιος είσαι ρε Παπαδόπουλε που θα κάνεις ότι σου γουστάρει. Τράβα τώρα να βλέπεις τις προπονήσεις του Απόλλωνα στη Β’ Εθνική, ενώ ο Ατρόμητος θα παίζει στην Ευρώπη».

Πηγή: sportdog.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ