Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο-Πέθανε ο Τίτο Βιλανόβα

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο-Πέθανε ο Τίτο Βιλανόβα

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο Τίτο Βιλανόβα σε ηλικία 45 ετών. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 2,5 χρόνια. Από την περασμένη Παρασκευή νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και από χθες η κατάστασή του είχε παρουσιάσει επιδείνωση.

Ο Φράνθεσκ «Τίτο» Βιλανόβα (πλήρες ισπανικό όνομα: Francesc Vilanova i Bayo) γεννήθηκε στο καταλονικό χωριό Bellcaire στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 και αγωνίστηκε από το 1988 έως και το 2002 σε ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2007-08 στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, πλάι στον Γκουαρδιόλα στη θέση του βοηθού προπονητή. Τον ακολούθησε στη μετέπειτα πορεία του στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Στις 27 Απριλίου 2012 επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφότου ο προηγούμενος αποτέλεσε παρελθόν από τη θέση του πρώτου προπονητή.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι ο Βιλανόβα έπασχε από καρκίνο στην παρωτίδα για δεύτερη φορά. Η πρώτη διάγνωση είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου του 2011.

Ο Τίτο Βιλανόβα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 20 Δεκεμβρίου και επέστρεψε στον πάγκο των μπλαουγκράνα στα τέλη Μαρτίου του 2013.

Στις 19 Ιουλίου του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπάρτσα, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

 

Το tweet της Μπαρτσελόνα για τον Τίτο Βιλανόβα

Η Μπαρτελόνα, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, θρηνεί την απώλεια του πρώην προπονητή της, Τίτο Βιλανόβα.

«Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα είναι σε βαθύ πένθος. Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε στην ηλικία των 45 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.», αναφέρει το μήνυμα της ισπανικής ομάδας στο Twitter.

 

O Πρόεδρος της Barca για τον Τίτο

Ο Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Josep Maria Bartomeu, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, για τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα

«Ο Τίτο ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες. Αναπαύσου εν ειρήνη», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

 

Η Λίβερπουλ για τον Βιλανόβα

Η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε, μέσω twitter, τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα.

 

 

«Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Τίτο Βιλανόβα, οι σκέψεις όλων μας στη Λίβερπουλ είναι στην οικογένειά του, τους φίλους του και την Μπαρτσελόνα».

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Βιλανόβα

Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε, μέσω twitter, τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα. 

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με θλίψη άκουσε ότι ο Τίτο Βιλανόβα έφυγε από τη ζωή. Μεταφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τους φίλους μας στην Μπαρτσελόνα”.

 

O Moυρίνιο για τον Βιλανόβα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποχαιρέτησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Τσέλσι στο Twitter τον Τίτο Βιλανόβα. “Εκ μέρους όλων στην Τσέλσι στέλνω τα βαθύτερα συλληπητήρια μου σε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή”, έγραψε ο Πορτογάλος τεχνικός των Λονδρέζων. 

ΒΙΝΤΕΟ-Το συγκινητικό κορεό για τον Βιλανόβα

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα λίγους μήνες πριν, και ενώ ο Τίτο Βιλανόβα καθόταν για τελευταία φορά στον πάγκο  των μπλαουγκράνα, έστειλαν ένα συγκλονιστικό μήνυμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Οι Καταλανοί σχημάτισαν τις λέξεις «forcaΤito!» θέλοντας να σταθούν στο πλευρό του, στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα ο 45χρονος Τίτο έχασε τη μάχη για τη ζωή δίνοντας όμως έναν συγκλονιστικό αγώνα, για τον οποίο μιλάει ολόκληρη η υφήλιος.

 

 

 

Το αντίο του Μίτσελ στον Βιλανόβα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έγραψε ένα συγκινητικό tweet και με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησε τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα.

 

«Αντίο, Τίτο. Ο καταραμένος ο καρκίνος σου στέρησε πολλά, αλλά πρόλαβες να γίνεις ένας από τους μεγάλους», έγραψε ο Μίτσελ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ