Ο Μίτσελ για τον νέο Ολυμπιακό

Ο Μίτσελ για τον νέο Ολυμπιακό

Για το νέο Ολυμπιακό που δημιουργεί στην Αυστρία μίλησε ο Μίτσελ. Τι λέει ο Ισπανός για στόχους, μεταγραφές, Τζεμπούρ, Βάις, Τσόρι, Μπόατενγκ, Βερδού. Πώς θα παίζει και τι ιδέες θα έχει η ομάδα.

Τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού και το τι περιμένει και ζητά από τους παίκτες του: Δεν μου αρέσουν πολύ οι προετοιμασίες. “Υποφέρω” πολύ. Και ως παίκτης και ως προπονητής. Είναι από την άλλη όμως μία καλή περίοδος για να γνωριστούμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε τα πράγματα που θέλουμε. Καταλαβαίνω πως ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και οι παίκτες δεν μπορούν να σταματήσουν. Ζητάμε μεγάλη προσπάθεια από αυτούς για να τους έχουμε όσο πιο έτοιμους γίνεται στην συνέχεια.

Την έμφαση που δίνει στην φυσική κατάσταση συγκριτικά με πέρυσι και το εάν αλλάζει κάτι: Άμα έλεγα το 2ο μπορεί να ανέφερα κάτι άσχημο για τον προηγούμενο προπονητή. Η φυσική κατάσταση έχει να κάνει πιο πολύ με την ιδέα της δουλειάς μας. Η αλήθεια είναι πως στην 1η εβδομάδα δουλεύουμε πιο πολύ στην φυσική κατάσταση. Μετά υπάρχει η μπάλα και το τακτικό κομμάτι. Αυτό είναι για την επόμενη εβδομάδα. Το τακτικό κομμάτι επίσης το δουλεύουμε και μέσα στην φυσική κατάσταση. Είναι κρυμμένο αλλλά είναι εκεί. Έτσι θα καταλάβουν οι παίκτες πως όσο κουρασμένοι και εάν είναι μέσα στον αγώνα πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Το πως φαντάζεται τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά: Δεν θέλω να συγκρίνω την φετινή ομάδα με την προηγούμενη. Δεν είναι αποκάλυψη πως είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και το ξέρουν αυτό καλά στην Ευρώπη. Γι’ αυτό κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να το αποδείξουμε αυτό και να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται κάθε φορά. Θέλουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και ακόμα πιο δυνατή στην Ευρώπη

Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ομάδα στην Ευρώπη, το κατά πόσον είναι εφικτό και το εάν νιώθει πίεση από τον κόσμο: Στην ιστορία του ποδοσφαίρου βλέπουμε αρκετά παραδείγματα. Μία ομάδα με προπονητή τον Πούσκας πήγε ψηλά στην Ευρώπη. Η Εθνική Ελλάδας πήρε το ευρωπαϊκό. Γιατί εάν το πιστεύεις να μην φτάσεις ψηλά. Είναι θέμα θέλησης και πίστης. Ποιος είπε σε εκείνες τις ομάδες να πάνε τόσο ψηλά. Πρέπει να το θέλεις και το πιστεύεις. Από την πείρα μου ως παίκτης δεν θυμάμαι τίποτα. Πρέπει να είναι όμως κάτι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει τώρα. Η λέξη πίεση είναι αυτή που μου αρέσει πολύ.

Αγωνίζομαι για τα πάντα. Ο ανταγωνισμός δεν σημαίνει απαραίτητα να κερδίζεις αλλά να αγωνίζεσαι. Να μην μείνεις μόνο στα λόγια. Πρέπει να το προσπαθήσουμε. Ο κόσμος ζητάει πολλά, η ομάδα και η ΠΑΕ το ίδιο αλλά και εμείς από τον εαυτό μας. Είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζομαι συνέχεια. Το ψάχνω και το θέλω. Και όποιος δεν θέλει να το κάνει αυτό από την ομάδα, είτε από παίκτες είτε από τεχνικό τιμ δεν αξίζει να φοράει αυτήν την φανέλα. Ομάδες πολύ πιο μικρές από εμάς έφτασαν ψηλά στην Ευρώπη και αυτό είναι επειδή το πίστευαν. Εάν αυτό είναι πίεση είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Τους νέους παίκτες και την χημεία τους με την παλιά ομάδα σε συνδυασμό με την παρουσία του από πέρυσι: Πιστεύω πως ήταν πολύ σωστό που ήρθα πιο νωρίς στην ομάδα. Έχω μάθει πως είναι η ομάδα και η κοινωνία γύρω από τον Ολυμπιακό. Η ανάλυση που έκανα ήταν η πιο σωστή για αυτά που θέλω να κάνω. Πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε και να εκμεταλλευθούμε. Την περσινή σεζόν καταλάβαμε πως υπάρχουν παίκτες που δυσκολεύονται να παίξουν σε αυτήν την ομάδα. Όχι για τις ικανότητές τους αλλά για το μυαλό τους. Πρέπει να αντέχουν την πίεση και τον ανταγωνισμό. Όταν το καταλαβαίνουμε αυτό γινόμαστε πιο καλοί. Τα λέω αυτά και μπορεί κανείς να μου πει πως είμαι ξερόλας. Είναι όμως η ιδέα μου αυτή.

Το μικρό ρόστερ που θέλει και το πότε θα καταλήξει στο ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι όχι: Με ακούσατε πριν. Είπα να μην ρωτήσετε κάτι για αυτό (σ.σ. γέλια). Είναι αλήθεια πως στο 1ο στάδιο ξέραμε πως θα δουλέψουμε με αρκετούς παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει πως θα επηρεάσει την δουλειά μας ή τις βάσεις που θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Είναι μία δουλειά που δεν πάει χαμένη. Ο πρόεδρος και η διοίκηση το ξέρουν πως αναμφίβολα εμείς δεν θέλουμε πάνω από 23-24 παίκτες. Σίγουρα αυτό σημαίνει πως περισσεύουν 5-6 παίκτες ή παραπάνω και ενώ είμαστε σε συζητήσεις για άλλους παίκτες, όμως αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε το πλάνο για την ομάδα. Το ρόστερ που έχουμε ήδη, το πως είναι η αγορά και το εάν οι παίκτες θέλουν να μείνουν εδώ ή να πάνε σε άλλες ομάδες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα μείνουν εδώ θα είναι εκείνοι που θέλουν.

Το τι περιμένει για να συμπληρωθεί το… παζλ του φετινού Ολυμπιακού και την άποψή του για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο: Με πιέζετε. Με χαμηλό τόνο αλλά με πιέζετε πολύ. Για να μην πούμε πολά πράγματα θέλουμε παίκτες σε όλες τις γραμμές. Σε μερικές περιπτώσεις πάνω από έναν παίκτη. Δεν το σκέφτομαι ώρα. Το σκέφτομαι από τον Απρίλιο. Η άποψή μου είναι αυτή. Την ξέρει ο πρόεδρος. Είναι από εκεί και πέρα το τι θα αποφασίσει η διοίκηση. Αλλά η απόφασή μου είναι αυτή.

Για τον Βλαχοδήμο να το πούμε πως είχαμε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι οι ικανότητές του που τις έχει. Είναι να τις περάσει μέσα στο γήπεδο. Ο Βλαχοδήμος είναι ένας παίκτης που έχει πολύ καλές δυνατότητες. Είναι πολύ καλό παιδί. Θα του κάνει πολύ καλό να παίξει έξω. Θα του φύγει η πίεση και θα γυρίσει στον Ολυμπιακό καλύτερος. Του εύχομαι τα καλύτερα. Εάν πετύχει εκεί σημαίνει πως είναι μία σωστή απόφαση που πήραμε. Έπαιζε πολύ καλά μέχρι να γίνει βασικός. Αυτό σημαίνει πίεση.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ