Τα «στημένα»… καίνε τους συλλόγους

Τα «στημένα»… καίνε τους συλλόγους

Η αποκάλυψη πως η Europol έχει εντοπίσει εγκληματικό «δίκτυο, το οποίο «χειραγωγεί» ποδοσφαιρικούς αγώνες και σε μεγάλες διοργανώσεις, απασχόλησε πολύ και τις ομάδες στην 10η Γενική Συνέλευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της European Club Association (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων)

Η Γενική Συνέλευση διεξάγεται 5 και 6 Φεβρουαρίου στην Ντόχα του Κατάρ. Με τους συλλόγους να ζητούν ακόμα την διατήρηση του Γιουρόπα Λιγκ όπως έχει, αλλά με περισσότερα κίνητρα και την κάτοχο να παίζει την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, να θέλουν τη μεταφορά της σεζόν από χειμώνα σε χειμώνα λόγω του Μουντιάλ 2022, ενώ θέλουν μεγαλύτερη αποζημίωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των 207 ομάδων που απαρτίζουν την ECA, απέρριψαν την ευρωπαϊκή Super League, ενώ μίλησαν και για τον διαμοιρασμό των δικαιωμάτων των παικτών, κάτι που επηρεάζει και τις μεταγραφές.

Ο πρόεδρος της ECA και της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε υπογράμμισε για το θέμα των «στημένων» πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας του έχει δεσμευτεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να βγουν τα πάντα στη φόρα. Ο πρώην μεγάλος άσος έκανε έκκληση για διαφάνεια στον χώρο της μπάλας, «ξεσκέπασμα» αυτών που έχουν εμπλοκή, αλλά και αυστηρή τιμωρίας τους.

«Πρόκειται για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Ότι γίνεται αφορά το καλό του ποδοσφαίρου και πρέπει να το υπερασπιστούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου το πρακτορείο ειδήσεων της Ντόχα.

Λίγο πριν στη γενική συνέλευση του European Club Association (ECA) ανέφερε: «Πρέπει όλοι μας να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα ισχύσουν ότι έχει ζητηθεί από την Εuropol, με σκοπό να υπάρξει πλήρη διαφάνεια. Όταν οι φίλαθλοι πηγαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα θα κυλήσουν καθαρά και με σεβασμό στον αθλητισμό». Λόγια που αποδεικνύουν το πόσο καίει τις ομάδες η νέα θύελλα με «στημένους» αγώνες σε όλα τα επίπεδα.

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ