Ταινία η ζωή της Μελίνας

Ταινία η ζωή της Μελίνας 

Σε μια εκδήλωση με τίτλο «Γεννήθηκα Ελληνίδα», που θα γίνει στο Σίδνεϊ, θα τιμηθεί η μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Ο Δρ. ‘Αντριου Χόρτον από την κινηματογραφική σχολή του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα θα μιλήσει για τη ζωή και την επιρροή της Μελίνας Μερκούρη και θα παρουσιάσει άγνωστο υλικό. Ο ίδιος γράφει και σενάριο για τη ζωή της με στόχο να γίνει κινηματογραφική ταινία με τίτλο “Γεννήθηκα Ελληνίδα”.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στην Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ.

Ο Δρ. Χόρτον είναι διεθνούς φήμης βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας είκοσι τριών βιβλίων για τον κινηματογράφο και τις πολιτιστικές μελέτες. Έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα για πάνω από οκτώ έτη στη δεκαετία του ’60 και συνδέθηκε προσωπικά με τη Μελίνα Μερκούρη και τον σκηνοθέτη σύζυγό της Ζιλ Ντασέν.

Η ομιλία του θα συνοδεύεται και από αποσπάσματα από μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες της Μελίνας, όπως, “Στέλλα” (1955), “Ποτέ την Κυριακή” (1960), “Τοπ Καπί” (1964) και “A Dream of Passion” (1978).

«Ίσως όλοι συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια άλλη Μελίνα ή κάποιον σαν κι αυτήν για να τη βοηθήσει, να κάνει τη διαφορά σε δύσκολους καιρούς»! δήλωσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ