Σκουρλέτης: Περιφερειακές… Βατερλό για την κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Περιφερειακές… Βατερλό για την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις φήμες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, καθώς και για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

«Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αποτυπώνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Και μόνο ο όρος -παζάρι- για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, δείχνει την πολιτική προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα λίγο επηρεάζει την πορεία των ουσιαστικών συζητήσεων. Αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί μιας διαπραγμάτευσης που δεν έχει καν αρχίσει. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό βασίζεται πάνω στην κοινωνική ισοπέδωση και την οικονομική ύφεση».

«Υπάρχει ένα αυτονόητο αίσθημα να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της blackrock. Να Μάθουμε τι ακριβώς γίνεται. Αυτή η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με τι όρους θα γίνει και πως θα γίνει», πρόσθεσε

«Αν κανείς μπορεί να συνειδητοποιούσε που έχουμε φτάσει, το πρώτο που θα έκανε ήταν να έδινε ένα τέλος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Έχουμε μπροστά μας την απαρέγκλιτη εφαρμογή αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Θα έπρεπε να πούμε, ως εδώ. Δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Ουσιαστικά κρύβεται κουκουλώνει τα καίρια ζητήματα. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ένα μνημόνιο», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε:

«Έχει επιλεγεί μια πολιτική δήλωση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά και όλα τα δύσκολα να πάνε για μετά τις ευρωεκλογές».

«Οι πραγματικές συζητήσεις που έγιναν μέσα στο κόμμα, δεν είχαν καμία σχέση επικοινωνιακά με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κατ αναλογία, θα έπρεπε να κάνουν… έκτακτα δελτία αυτή η συζήτηση που γίνεται για τον περιφερειάρχη Αττικής που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε για τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά με τις υποψηφιότητες. Διορθώσαμε έγκαιρα τα προβλήματά μας και είχαμε την τόλμη να το κάνουμε δημόσια. Συνεχώς οργανώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές θα είναι Βατερλό για την κυβέρνηση».

«Η απήχηση της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στον ευρωπαϊκό χώρο. Δείχνει διπλασιασμό της αριστεράς. Μιας αριστεράς που ξανασηκώνει κεφάλι. Αυτή η μάχη είναι πολιτικότατη ούτως ή άλλως. Θα είναι μια μάχη που θα πρέπει να τη δώσουμε μόνο με τους υποψηφίους. Έχουμε ξεκινήσει και αυτή η μάχη θα είναι κορυφαία και θα λειτουργήσει ως μοχλός για τη μεγάλη ανατροπή», σχολίασε σχετικά με τη σύσταση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ