“Ασημένιο”το κόκκινο της Κρήτης
Το κόκκινο κρασί της Κρήτης είναι δεύτερο στα 100 καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την Jancis Robinson, μία από τις πιο σημαντικούς κριτικούς οίνου στον κόσμο.
Η Jancis Robinson παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100 καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης σχολιάζοντας: «Tα σταφύλια από Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον».
.
Πηγή: jancisrobinson.com