Ζωγράφου: Βάζουν σε κοντέινερ 74 μαθητές νηπιαγωγείου

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και 74 μαθητές προσχολικής ηλικίας θα στεγαστούν σε κοντέινερ που στήθηκαν σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου.

Τα κοντέινερ έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, σε χώρο που ήταν μέχρι πρότινος δημοτικό πάρκινγκ. Όπως φαίνεται στα πλάνα, ανάμεσα στα κοντέινερ υπάρχει ένας διάδρομος που θα λειτουργεί ως προαύλιο, ενώ γύρω υπάρχουν πολυώροφες πολυκατοικίες.

Γονιός ενός από τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στον συγκεκριμένο χώρο, μιλώντας στο MEGA κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση. «Σε αυτές τις απαράδεκτες κατασκευές θα φιλοξενηθούν 74 παιδιά. Οι τρεις τάξεις θα έχουν 18 παιδιά και μία 19. Δεν είμαστε σίγουροι για το εάν θα φιλοξενηθούν παιδιά και από άλλα νηπιαγωγεία, αν και ήδη ο αριθμός είναι μεγάλος» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε το εξής:

«Οι υπάρχουσες υποδομές νηπιαγωγείων στον Δήμο μας δεν επαρκούν για να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή, να πάνε δηλ. και τα παιδιά που είναι 4 ετών. Ο Δήμος Ζωγράφου πέρυσι δεν εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και το κάνει φέτος που βρήκε κάποια οικόπεδα”.

Μητέρα μαθητή τόνισε ακόμη ότι «ο χώρος είναι πλήρως ακατάλληλος».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ