Ζωγράφου: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης -ΒΙΝΤΕΟ

Πλάνα από τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού, που βρέθηκε στα κάγκελα της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στις εικόνες φαίνεται ένα “σύννεφο” να υψώνεται από το σημείο όπου είχαν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου ειδικοί πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν τη βόμβα. Συγκεκριμένα, προχώρησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα της περίφραξης της Πολυτεχνειούπολης, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, που έχει γίνει πολλές φορές στόχος εμπρηστικών επιθέσεων, στο παρελθόν. Η βόμβα αποτελείτο από ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε πυρίτιδα και διάφορα αντικείμενα, όπως καρφιά.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρονται στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει εξέταση για DNA και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ οι έρευνες των πυροτεχνουργών στο σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα συνεχίζονται σε μία προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ