Ζητούν να μη κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Ζητούν να μη κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του κλεισίματος των μονάδων του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Δημητρίου, ενώ η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Στην επιστολή της, η κ. Ανδρούτσου σημειώνει ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στις τάξεις των ασφαλισμένων» και επισυνάπτει το ψήφισμα.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η μόνη διέξοδος των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και ιδιαίτερα των μικροσυνταξιούχων. Μόνο σε αυτά μπορούν να έχουν Δημόσια Δωρεάν Φροντίδα Υγείας». Σημειώνεται, εξάλλου, ότι αν κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ «η λύση της παροχής Πρωτοβάθμιας Παροχής Φροντίδας από ιδιωτικά κέντρα, που θα τα αντικαταστήσουν, είναι αδιέξοδο με όλα τα συνεπακόλουθα για τη Δημόσια Υγεία».

Τέλος, γνωστοποιείται η πρόθεση του δήμου να διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ στον Αγ. Δημήτριο, με τη συμμετοχή των πολιτών- ασφαλισμένων, των φορέων και των σωματείων του δήμου, καθώς και των εργαζομένων και των ιατρών, προκειμένου να μην κλείσει η Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.