Ζητούν κατανόηση οι δικαστές

Ζητούν κατανόηση οι δικαστές

Επιστολή στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστών και τους επιθεωρητές, καθώς και προς τους προϊσταμένους όλων των δικαστηρίων της χώρας απέστειλαν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου και Γεώργιος Μανωλίδης, ζητώντας την κατανόηση και τη στήριξή τους για τις κινητοποιήσεις του δικαστικού κλάδου.

 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αρχικά εκθέτουν τα γεγονότα για τις δρομολογούμενες νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστών, αλλά και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για τις κινητοποιήσεις.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί υπογραμμίζουν ότι «η κρισιμότητα των περιστάσεων και ειδικότερα κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, κατά τις οποίες θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα και στη συνέχεια αυτά θα ψηφιστούν στη Βουλή, επιβάλλουν ενότητα, συνεργασία και ομοψυχία όλων, ώστε να μη διευκολύνουμε εμείς οι ίδιοι, με ρωγμές και διαφοροποιήσεις, την ακύρωση του μέχρι τώρα αγώνα μας».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ επισημαίνουν: «Από όλους όσους απευθύνεται το παρόν έγγραφο και οι οποίοι κατέχουν θεσμική θέση στη Δικαιοσύνη και ιδιαιτέρως από την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Α.Π. και από τον προϊστάμενο του Συμβουλίου Επιθεώρησης, των οποίων σεβόμαστε τόσο τη θέση όσο και τις απόψεις, ζητούμε και αναμένουμε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και να μας στηρίξουν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ