Ζακ Κωστόπουλος: Οι σκέψεις της μάνας του μετά την απόφαση

Τις σκέψεις της μετά την καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονία  του γιου της  Ζακ Κωστόπουλου εξέφρασε η μητέρα του:

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ. Δεν θα σας εκφράσω τι αισθάνομαι αλλά θα σας περιγράψω τι σκέφτομαι», έγραψε σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα του Ζακ.

“Σκέφτομαι πώς θα εξηγήσουν τις πράξεις τους, στους δικούς τους ανθρώπους, οι καταδικασθέντες, αλλά και οι αστυνομικοί που κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Σκέφτομαι τον κοσμηματοπώλη. Τον σκέφτομαι στο σπίτι του εγκλωβισμένο, όπως το παιδί μου στο κατάστημα του, να προσπαθεί να εξηγήσει στα εγγόνια του,  γιατί ο παππούς δεν μπορεί να πάει βόλτα μαζί τους”,  γράφει στην ανάρτησή της, η Ελένη Κωστοπούλου και συνεχίζει:

“Σκέφτομαι τον μεσίτη, να προσπαθεί να εξηγήσει στους συγκρατούμενούς του στη φυλακή πως κλωτσούσε ανήλεα έναν άνθρωπο “για να προστατέψει το πλήθος” που κατέγραφε τις εγκληματικές του πράξεις, για να τις πουλήσουν μετά και να βγάλουν κανένα φράγκο”.

“Σκέφτομαι στους “αθώους” αστυνομικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν στις οικογένειες τους πως η δουλειά τους είναι να συλλαμβάνουν παραβάτες του νόμου, αλλά και να χτυπούν, να κλωτσούν και να σέρνουν στο πεζοδρόμιο έναν τραυματισμένο άνθρωπο και να τον αφήνουν να πεθαίνει μπροστά τους, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στο άλλον.
Σκέφτομαι το Ζακ ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ παντού και αυτό να κολλάει και να μη ξεπλένεται με τίποτα.
Θα παραμείνει σε όσους τον άγγιξαν, του μίλησαν, τον κοίταξαν, τον διάβασαν, τον υπερασπίστηκαν και τον σκέφτονται for ever and ever.
Η μαμά του
Ελένη Κωστοπούλου

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.