Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα

Το απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε εφιάλτη για ένα εξάχρονο κοριτσάκι και τους γονείς του, στη Ζαχάρω.

Η 6χρονη ενώ έπαιζε στη θάλασσα, το απόγευμα λίγο μετά τις 4.00, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις της. Το παιδί έγινε αντιληπτό από την μητέρα του, που σε κατάσταση πανικού, το έβγαλε από τη θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ilialive.gr.

Στο σημείο έσπευσε και ναυαγοσώστης προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την μικρούλα και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων. Οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η 6χρονη, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του, είχαν έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Μακρίσια, από όπου κατάγονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Μένουν μόνιμα στην Ελβετία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ