Υπόθεση Βαλυράκη: Χτυπήθηκε και από άλλα όργανα εκτός από την προπέλα, σύμφωνα με ιατροδικαστή – Τι δηλώνει η σύζυγός του

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη με βάση το πόρισμα της ιατροδικαστή, Χαράς Σπηλιοπούλου. Επί της ουσίας η ιατροδικαστική έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω με δεδομένο πως η κα. Σπηλιοπούλου σημειώνει σ’ αυτή ότι «ο Σήφης Βαλυράκης δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα, αλλά και από άλλα όργανα που του προκάλεσαν κακώσεις».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Παγορόπουλος μίλησε την Τρίτη στο MEGA και τόνισε ότι «η έκθεση βρίσκεται στο λιμενικό τμήμα Ερέτριας που είναι και το αρμόδιο, και πέραν αυτού δεν έχω δυνατότητα να πω τίποτα παραπάνω». Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν χτυπήματα και από άλλα αντικείμενα εκτός από την προπέλα το σκάφος του στο σώμα του Σήφη Βαλυράκη, ανέφερε πως: «το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι πράγματι υπήρχαν χτυπήματα εκτός από αυτά που φέρονται ότι μπορεί να είναι από προπέλα και από άλλο τέμνον όργανο το οποίο δεν είναι προπέλα».

«Στο σώμα του Σήφη Βαλυράκη υπάρχουν χτυπήματα και άλλα εκτός από την προπέλα του. Είναι από περισσότερα αντικείμενα για τα οποία επιφυλάσσεται ο πραγματογνώμονας να τα εξετάσει όταν θα έρθει εκείνη η ώρα», είπε ακόμη ο κ. Παγορόπουλος, ο οποίος σχετικά με το αν τα χτυπήματα αυτά από άλλο αντικείμενο θα μπορούσαν να είναι ακόμα και θανατηφόρα, δεν θέλησε να απαντήσει τονίζοντας ότι είναι «αναρμόδιος για να απαντήσει μια τέτοια ερώτηση», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι: « Αυτό πάντως που έχει σημασία και η ουσία όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι υπήρξαν χτυπήματα τα οποία ήταν εκτός αυτών που γνωρίζαμε ως τώρα. Τα χτυπήματα είναι στο πρόσωπο».

«Κατά την προσωπική μου άποψη – η έκθεση – ανοίγει πραγματικά μία άλλη σελίδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει πάρα πολλά θέματα διαφόρων επιπτώσεων», σημείωσε κλείνοντας.

Να σημειωθεί πως στις αρχές Φλεβάρη, η οικογένεια Βαλυράκη είχε καταθέσει μέσω των συνηγόρων της μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χαλκίδας. Ουσιαστικά, σ’ αυτή γινόταν λόγος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και πρόκληση ναυαγίου. και ζητούσε από τις εισαγγελικές Αρχές και το Λιμενικό, που έχει την ευθύνη της προανάκρισης, να προχωρήσουν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής.

Να θυμίσουμε πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό Σώμα στις 24 Ιανουαρίου σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτρια έπειτα από έρευνες των αρχών. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων», φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Τι δήλωσε η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη

Το πόρισμα της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου, που δείχνει ότι “ο Σήφης Βαλυράκης δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα, αλλά και από άλλα όργανα που του προκάλεσαν κακώσεις”, σχολιάζει η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, επισημαίνοντας σε δήλωσή της ότι “αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο” ότι ο πρώην υπουργός “δολοφονήθηκε”.

“…Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγος μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτους που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπο μας…”, τονίζει στη δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ