Υπόθεση “ψευτογιατρού”: «Καταπέλτης» η ιατροδικαστής για 12 θανάτους από τη δράση του

Η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε για τον προφυλακισμένο ψευτογιατρό και σύντομα θα βρεθεί ενώπιων της δικαιοσύνης. Ο αυτοαποακαλούμενος «γιατρός» που οδήγησε στο θάνατο δώδεκα ανθρώπους μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκαπέντε απόπειρες ανθρωποκτονίες, όπως επίσης και για κακουργηματική απάτη που ξεπερνάει 860.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο του ΟΡΕΝ, η ιατροδικαστής που εξέτασε τα θύματα έκανε λόγο για μαρτυρικό θάνατο των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τον απατεώνα γιατρό.

Απόσπασμα από τις ιατρικές πραγματογνωμοσύνες αναφέρει: «Σκοπός του ήταν να χειρουργεί τους ασθενείς δήθεν για να γίνουν περιπατητικοί αφού πρώτα τους είχε διακόψει τη θεραπεία. Οι μεν ασθενείς με κακοήθεια πεθαίνουν. Όσοι ασθενείς με νεοπλασία επέζησαν, έχει επηρεαστεί το προσδόκιμο επιβίωσής τους και η ποιότητα της ζωής τους λόγω των μεταστάσεων που εκδήλωσαν μετά την διακοπή της ιατρικής θεραπείας από τον ίδιο».

Στα πορίσματα αναφέρεται δολοφονική δράση με υποτιθέμενα θαυματουργά κύτταρα εξ Αμερικής, ενδοφλέβια χορήγηση βοτάνων με δολοφονική δράση αλλά και απαράδεκτη λιμοκτονία των ασθενών του, τους οποίους έπειθε ότι δεν πρέπει να τρώνε σχεδόν τίποτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα ήταν ότι στέρησε ένα σουβλάκι που ζήτησε να φάει ένα από τα ανήλικα θύματά του λίγο πριν πεθάνει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.