Υπόθεση Proton Bank: Ένοχοι για απιστία οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι

Της ‘Αννας Κανδύλη

Έπειτα από 4 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του για τα επισφαλή δάνεια της proton bank ύψους 792 εκ. ευρώ. Από τους 43 συνολικά κατηγορούμενους, ένοχοι κρίθηκαν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμη 8 κατηγορούμενοι (2 δικηγόροι και 6 στελέχη της Τράπεζας) μόνο για το αδίκημα της απιστίας ενώ όλοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην, κατά περίπτωση, απιστία και συνεργεία σε αυτήν, των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ.Λαυρεντιάδη. Και οι 9 καταδικασθέντες ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών με την τελική απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τις ποινές και τις αναστολές που θα αιτηθούν όσοι κρίθηκαν ένοχοι, να αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας. Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ