Υπόθεση Folli Follie: Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη

Της Άννας Κανδύλη

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα η οποία ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και υπαλλήλου του, άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Follie και στον Χ. Γκότση για παράβαση καθήκοντος.

Η δικογραφία αποτελεί μέρος αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο Φθινόπωρο. Τον Δεκέμβρη, μετά την αποκάλυψη των email, από τα οποία φαινόταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο πρώην πρόεδρός της να ευνοεί την Follie καθυστερώντας τις αντιδράσεις της, όταν η μετοχή της κατρακυλούσε λόγω των αποκαλύψεων για παραποιημένους ισολογισμούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, δρούσε άμεσα.

Ο εισαγγελέας την ανάσυρε από το αρχείο και αφού έλαβε τις εξηγήσεις των εμπλεκομένων, κατέληξε στο ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ