Υγειονομική βόμβα στο ΤΕΙ Χαλκίδας – “Έχουν εμφανιστεί ποντίκια και φίδια εκεί που σπουδάζουμε και κοιμόμαστε”

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εστίες και οι αίθουσες του ΤΕΙ Χαλκίδας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας στα Ψαχνά.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία τους κάνουν λόγο για άθλια και απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσής τους και επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, πρώην διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και πρυτανικές αρχές ΕΚΠΑ.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον απειλούνται η υγεία και η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών, με τους διαδρόμους και όλο το ΤΕΙ να έχει πλημμυρίσει από σκουπίδια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια και φίδια στους χώρους που σπουδάζουμε, κοιμόμαστε και ζούμε.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι οι οικότροφοι σπουδαστές είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο με τον αμίαντο που υπάρχει στις πόρτες των μπαλκονιών των δωματίων μας, ενώ πλέον είμαστε για μέρες ή και άλλοτε για εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό», αναφέρουν.

«Σε κάθε κινητοποίησή μας για τα αυτονόητα τον 21ο αιώνα, ακούμε τα ίδια και τα ίδια. ‘‘Θα τα λύσουμε, εγώ δεν είμαι υπεύθυνος, λεφτά δεν υπάρχουν, ακόμη και ότι δεν είναι νόμιμο να τα έχουμε όλα αυτά. Έως εδώ λοιπόν, κύριοι», τονίζουν οι φοιτητές.

Μάλιστα, οι φοιτητές ζητούν να γίνει άμεσα απολύμανση και απεντόμωση σε όλα τα δημόσια κτίρια και χώρους του ιδρύματος και των κοινοχρήστων χώρων και δωματίων της φοιτητικής εστίας. Επίσης, ζητούν να γίνει ουσιαστική συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων, να αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους του ΤΕΙ και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας- φύλαξης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ