Χωρίς παγίδες τα σημερινά θέματα

Χωρίς παγίδες τα σημερινά θέματα

Χωρίς παγίδες για τους προετοιμασμένους μαθητές χαρακτηρίζονται τα θέματα της Χημείας (θετική κατεύθυνση), των Λατινικών (θεωρητική κατεύθυνση), της Ηλεκτρολογίας (τεχνολογική κατεύθυνση 1) και Πληροφορικής (τεχνολογική κατεύθυνση 2), στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωτοτυπία εφέτος για τα Λατινικά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία κείμενα αντί για δύο. Συνολικά, πάντως, τα θέματα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι επιδόσεις. Το 2013, το 38,97 των υποψηφίων είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 24,31% από 10 εως 15 και το 36,69% απόλυτα 15 εως 20.

Μειωμένης δυσκολίας, σε σχέση με πέρυσι, κρίνονται τα θέματα της Χημείας, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης. Αν η εκτίμηση αυτή αποτυπωθεί στις επιδόσεις των υποψηφίων, τότε θα δοθεί ώθηση προς τα πάνω στις βάσεις των ιατρικών σχολών, όπου το μάθημα της Χημείας έχει τη δεύτερη μεγαλυτερη βαρύτητα στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας.

Πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τέλος και τα μαθήματα των δύο κύκλων της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη με τα μαθήματα της Ιστορίας (θεωρητική κατεύθυνση) και της Φυσικής (θετική και τεχνολογικη κατεύθυνση).

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές-Οι απαντήσεις στα Λατινικά κατεύθυνσης και ΑΕΠΠ κατεύθυνσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ