Χωρίς μέσα μεταφοράς έως τις 9 το πρωί

Χωρίς μέσα μεταφοράς έως τις 9 το πρωί

Δεν θα λειτουργήσουν το μετρό και ο ηλεκτρικός, έως τις 9 το πρωί, την 1η Μαΐου, εξαιτίας της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν το ΣΕΛΜΑ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το ΣΗΕΚ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ.

Έτσι, το απεργιακό δελτίο της 1η Μαΐου διαμορφώνεται ως εξής:

-Χωρίς τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, όλο το 24ωρο. Το μετρό, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί και έπειτα, δεν θα τερματίζει στο αεροδρόμιο, αλλά στην «Δουκ. Πλακεντίας».

-Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή, λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργούν 09.00 – 21.00.

– Μετρό και ηλεκτρικός δεν θα λειτουργήσουν έως τις 9 το πρωί, κανονικά το τραμ.

Γιατί κάνουν στάση εργασίας τα σωματεία σε μετρό, ηλεκτρικό

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την επιβολή των Μνημονίων και την έναρξη μιας ολομέτωπης επίθεσης, ενάντια σε εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, με δραματικές περικοπές αποδοχών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων.

Παρά τα μεγάλα λόγια για «ιστορίες επιτυχίας» και τους… πανηγυρισμούς για «πρωτογενές πλεόνασμα», όλοι γνωρίζουμε ότι αμέσως μετά από τις εκλογές οι δανειστές σχεδίασαν και η μνημονιακή Κυβέρνηση των προθύμων ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επίθεση με περικοπές σε συντάξεις, απολύσεις από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων δραστηριοτήτων.

Στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχουμε βιώσει, επίσης, την πιο αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς εδώ και 1,5 χρόνο η Κυβέρνησης μας διατηρεί υπό ομηρεία, σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Όμως, μέχρι εδώ. Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα γίνει αφετηρία νέων αγώνων για να σταματήσουμε αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Γι’ αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος, τα σωματεία μας, πραγματοποιούν την Πέμπτη 1η Μάη 2014, στάση εργασίας (π. Μετρό & π. ΗΣΑΠ), από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 π.μ.», αναφέρουν το ΣΕΛΜΑ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το ΣΗΕΚ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ