Ξέσπασμα Τσιόδρα: Με έχει κουράσει η “φιλολογία” των θανάτων – ΒΙΝΤΕΟ

“Με έχει κουράσει η “φιλολογία” των θανάτων“, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της Τρίτης και πρόσθεσε: «Ανάγκη να μιλούμε για αυτούς σαν μέρος της καθημερινής αναφοράς, όχι σαν κίνητρο για φόβο, όχι για να προξενήσουμε πανικό».

«Ο μόνος λόγος που πρέπει να αναφέρονται, είναι για να αποδίδουμε τιμή στους αγαπημένους μας που έφυγαν από κοντά μας για να θυμόμαστε το τίμημα που πληρώσαμε σαν κοινωνία για τον νέο ιό», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Είναι άλλοι καιροί, είναι μοναδικές στιγμές. Από τη μια έχουμε τον ιό να παρουσιάζεται ως συνεπιβάτης στην καθημερινότητα μας (κάποτε σιωπηλός) και θέλουμε να μην το αφήσουμε να αγγίξει τους αγαπημένους μας, όσο πιο γρήγορα να τον εξαφανίσουμε από κοντά μας, από τον περίγυρο μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, να μην θρηνήσουμε άλλες απώλειες. Γιατί 146 είναι λίγοι; Δεν λυπόμαστε, δεν θρηνούμε για αυτούς; Έστω και μία παραπάνω σοβαρή περίπτωση της νόσου να αποφύγουμε θα είναι επιτυχία».

Ακόμη σημείωσε ότι «είναι ίσως το πιο δύσκολο σταυροδρόμι των ζωών μας οι επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Εμείς θα παρακολουθούμε τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις για την πανδημία, τις θεραπείες και τα εμβόλια. Αυτό είναι η επιστήμη το να κοιτάζεις συνεχώς τα δεδομένα κι ενδεχόμενα και να αλλάζεις την πορεία του πλοίου αν έχεις νέα στοιχεία. Η καθημερινή επιτήρηση της νόσου θα οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τυχόν περαιτέρω αναγκαίες παρεμβάσεις που ελπίζουμε να μην κριθούν απαραίτητες».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ