Ξέσπασε σε λυγμούς η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Ξέσπασε σε λυγμούς η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Την πόρτα της φυλακής ανοίγουν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Με ψήφους 3 έναντι δύο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης της με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ενώ της επέβαλε και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, παρόλο που ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε πως δεν έχει τη δυνατότητα, καθώς η περιουσία της είναι δεσμευμένη.

Μόλις το δικαστήριο εκφώνησε την απόφαση, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο ο πατέρας της έσπευσε να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει. Μάλιστα, μόλις διέκοψε το δικαστήριο, ο πρώην υπουργός αναφώνησε, “αν δεν έλεγε και εδώ έξω τι άλλο θα ακούγαμε”.

Αντίθετα, ομόφωνα οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη.

Ναι και οι εισαγγελείς

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς της έδρας πρότειναν να αφεθεί ελεύθερη η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα, ενώ το μικρότερο απο τα τρία ανήλικα παιδιά της, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει ανάγκη τη μητέρα του.

Επιπλέον, αναγνώρισαν οτι τα τρία παιδιά της ζουν με μία οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Για τη Βίκυ Σταμάτη, οι εισαγγελείς πρότειναν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της, κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται, αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες.

Για το δικό της ανήλικο παιδί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

“Ακόμα δεν το πιστεύω. “Θα το πιστέψω, μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Ειμαι χαρούμενη που θα γυρίσω κοντά στα παιδιά μου”, δήλωσε η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ