Ξέσπασε πολιτική κόντρα για τη Ρομά που συμμετείχε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Κόντρα ανάμεσα στον Στράτο Σιμόπουλο και την Κατερίνα Νοτοπούλου ξέσπασε με αφορμή τη συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ανήλικης Ρομά, η οποία παρήλασε φορώντας λευκά αθλητικά παπούτσια και μακριά κόκκινη φούστα.Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης έκανε μια ανάρτηση ανεβάζοντας μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει μια κοπέλα, που παρελαύνει με το σωματείο των Ρομά, να ποζάρει ως ροκ σταρ στους φωτογράφους, βγάζοντας τη γλώσσα. “Στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη από πολλούς παρισταμένους υπήρξε η άποψη, ότι η συμμετοχή ορισμένων συλλόγων δεν έγινε με κριτήρια που αρμόζουν σε μία εθνική επέτειο.Ελπίζω οι διοργανωτές του χρόνου να είναι περισσότερο προσεκτικοί.Η φωτό πιστοποιεί τον ισχυρισμό μου”

H βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με ανάρτηση της στο facebook, έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα από τον Στράτο Σιμόπουλο.

«Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου «Η ΑΓΑΠΗ» βρήκε να στοχοποιήσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να «πιστοποιήσει» τον ισχυρισμό του.

Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του Σιμόπουλου.

Δε μας είπε ο «αριστος» στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμοπουλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής;

Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της», έγραψε η κ. Νοτοπούλου.

Η απάντηση Σιμόπουλου

Με νέα του ανάρτηση, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες.

«Η κ.Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψη μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρευλαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη «ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης» (υπάρχει σχετικό μου σχόλιο).Επίσης της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου,σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου.Φυσικά, που τέτοια ευθιξία»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.