Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Πάνω από 250 ακίνητα, στην Αττική,  που έχουν ήδη κατασχεθεί, πρόκειται «να βγουν στο σφυρί». Ενώ… σειρά θα πάρουν χιλιάδες άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα, μετά τον εντοπισμό, 1000 και πλέον φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν εντοπιστεί να διαθέτουν πολυτελή ακίνητα σε τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η εφορίες αναμένεται να «βγάλουν στο σφυρί», εκατοντάδες ακίνητα με ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ. Στον κατάλογο των ακινήτων στην Αττική, που ήδη έχουν κατασχεθεί περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα 200 ακίνητα στην Αθήνα.

Μετά από σχετική «οδηγία» του υπουργείου, άρχισαν οι εντολές αναγκαστικού πλειστηριασμού ακινήτων, από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία πάνω από 2 δις ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο από μία μεγάλη εφορία της Αττικής, θα «βγουν» σε πλειστηριασμό, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, διαμερίσματα, αποθήκες και οικόπεδα δύο οφειλετών, με ληξιπρόθεσμα χρέη, για την περίοδο 2010-2011 31.610 ευρώ του ενός και 663.985 ευρώ του άλλου.

Συνολικά στο στόχαστρο του υπουργείου, πάνω από 78.000 οφειλέτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες , στελέχη επιχειρήσεων και καταθέτες.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ