Ξάνθη: Ένας πληρώνει, ένας δεν…

Στο κόκκινο βρίσκονται την τελευταία διετία τα “τεφτέρια” των διαχειριστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη, με το σύνολο των κατοίκων που διαμένουν σε οικοδομές να αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

 

Όπως προκύπτει από την έρευνα του  σε διάφορες διαχειριστικές εταιρίες της Ξάνθης ένας στους δύο ένοικους ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν μπορεί να πληρώσει τα κοινόχρηστά, ενώ ήδη δεκάδες πολυκατοικίες έχουν διακόψει την κεντρική θέρμανση των οικοδομών. Παράλληλα, καταγράφονται περιπτώσεις όπου είτε λόγω ασυνεννοησίας των ενοίκων είτε λόγω έλλειψης χρημάτων πολυκατοικίες δεν διαθέτουν κοινόχρηστο ρεύμα, η παροχή του οποίου έχει διακοπεί λόγω οφειλής. 

 

Ήδη η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης έχει εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τους μεν πρατηριούχους να σκληραίνουν τη στάση τους αρνούμενοι να προμηθευτούν και να διαθέσουν πετρέλαιο, ενώ από τη μεριά τους οι καταναλωτές, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης αναζητώντας άλλες λύσεις ή επιλέγοντας ακόμη και τη μη χρήση κάποιου μέσου θέρμανσης λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Πηγή: Thrakitoday.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ