Χαλάει ο καιρός από αύριο

Χαλάει ο καιρός από αύριο

 

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το πρωί της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, από αύριο Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στέρεας. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη Νότια Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις – παγετός).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ