Βύρωνας: Καρέ-καρέ η διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο – Γείτονες πετούσαν βάζα και ποτήρια με νερό από τα μπαλκόνια

Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και οι 4 διαρρήκτες του κοσμηματοπωλείου κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Ο συναγερμός έχει ξεσηκώσει τη γειτονιά και πολλοί που έχουν ξυπνήσει τους πετούν από τα μπαλκόνια βάζα, ακόμα και ποτήρια με νερό. «Μας ειδοποίησαν ότι γίνεται διάρρηξη από την ΕΛ.ΑΣ. και η Άμεση Δράση με τη Δίας μαζί έκαναν επικίνδυνη καταδίωξη και να πάω στο κατάστημα γιατί είχαν σπάσει το ρολό και την πόρτα και ήταν ανοιχτό το μαγαζί και να’ ναι καλά οι άνθρωποι που με περιμέναν μέχρι να πάμε εκεί και κάθισα όλο το πρωί και περίμενα απ’ έξω και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε η άμεση δράση να δει αν όλα είναι καλά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.

Το χρονικό της διάρρηξης

Η διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Εκεί γύρω στις 3.00 οι 4 δράστες παρκάρουν το αυτοκίνητο έξω από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα. Ο οδηγός περιμένει μέσα στο αμάξι, την ώρα που οι άλλοι τρεις διαρρήκτες ξηλώνουν το προστατευτικό ρόλο και σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία. «Μπήκαν μέσα, εισήλθαν σπάζοντας το ρολό και την εξωτερική πόρτα, η οποία ήταν άθραυστη με βαριοπούλα και εισήλθαν στο εσωτερικό του χώρου, χωριστήκανε σε ομάδες και άρχισαν να παίρνουν τα κοσμήματα από τις εσωτερικές βιτρίνες», σημειώνει ο ιδιοκτήτης.

Οι κινήσεις τους καταγράφονται από την κάμερα ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου, αλλά και από έναν γείτονα που άκουσε τον θόρυβο και βγήκε στο μπαλκόνι νομίζοντας ότι του κλέβουν το αμάξι. Σχεδόν ένα λεπτό χρειάστηκαν οι τρεις διαρρήκτες για να καταφέρουν να παραβιάσουν την είσοδο του κοσμηματοπωλείου και να μπουν στον εσωτερικό χώρο. Έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και μάσκες, οι κινήσεις τους μέσα στο κοσμηματοπωλείο είναι μελετημένες. Χωρίζονται και αρχίζουν να αδειάζουν τις προθήκες, ρίχνοντας τα κοσμήματα σε δυο μεγάλες τσάντες.

Η αντίδραση της γειτονιάς και η καταδίωξη στην Αθήνα

Ο συναγερμός, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ξεσήκωσε τη γειτονιά με τους ενοίκους της απέναντι πολυκατοικίας να αναλαμβάνουν δράση σε μία προσπάθεια να τους καθυστερήσουν. Έτσι βλέποντας τη διάρρηξη άρχισαν να τους πετούν βάζα και ποτήρια με νερό. Όπως είπε στο Mega ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ακολούθησε μια επεισοδιακή καταδίωξη με τους δράστες να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο και να συλλαμβάνονται στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει και τους 4 δράστες, με τα κλοπιμαία μεγάλης αξίας να αποδίδονται όλα πίσω στον κοσμηματοπώλη, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκριση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ