Βρήκαν όπλο στα κρησφύγετα των Τούρκων τρομοκρατών – Πώς συνδέεται η επιχείρηση με το φουσκωτό στη Χίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στα τρία σπίτια σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο όπου τα ξημερώματα συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι υπήκοοι, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο”.

Σε ένα από τα κρησφύγετα των συλληφθέντων οι αρχές εντόπισαν ένα πιστόλι CZ το οποίο ήδη έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του φουσκωτού ανοιχτά της Χίου τον Ιούλιο του 2013, όπου είχαν βρεθεί εκρηκτικά και όπλα με προορισμό την Τουρκία. Τότε είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι που επέβαιναν στο φουσκωτό ενώ στη συνέχεια οι αρχές συνέλαβαν ακόμη δύο αλλοδαπούς στη Χίο.

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει πως στα τρία σπίτια βρέθηκαν ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές εκρηκτική ύλη και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο όγκος των ευρημάτων από τα τρία σπίτια των συλληφθέντων είναι πολύ μεγάλος και χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τη μεταφορά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ