Βρέθηκε ένας υπέρμαχος…

Ο δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών, Νικόλαος Μίγκος μίλησε στο metrogreece.gr. για το κέντρο υποδοχής μεταναστών που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή. “Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούμε και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα που επηρεάζει την πατρίδα μας”, τόνισε ο κ. Μίγκος.

-Ποια είναι η θέση σας για την κατασκευή κέντρου υποδοχής μεταναστών στην περιοχή σας;

“Η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου τάχθηκε υπέρ, πλην ενός ο οποίος τάχθηκε κατά. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε και να φοβόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την κεντρική εξουσία γιατί μια κοινωνία λειτουργεί όταν οι πολίτες εμπιστεύονται τους πολιτικούς και εφαρμόζονται οι νόμοι. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούμε και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα που επηρεάζει την πατρίδα μας. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούμε σε ένα ζήτημα όταν αυτό έλθει στην πόρτα μας, κοιτάζουμε και τι οφέλη έχει η κοινωνία μας.

Εμείς εκτιμούμε ότι και εμείς όταν τοποθετούμαστε θετικά σε οποιοδήποτε ζήτημα θέτει η κεντρική κυβέρνηση, όπως και αν αυτή εκφράζεται, βάζουμε ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.”

-Ποια είναι η στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου;“Είναι θετική γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία. Τους ενημερώσαμε σωστά σαν δημοτική αρχή και σαν δημοτικό συμβούλιο. Καλέσαμε όλους τους συλλόγους και τους πολίτες και τους ενημερώσαμε. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται για τον λόγο αυτό τάχθηκαν και αυτοί θετικά.” Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ