Βρετανικό Μουσείο: Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το “Τζιβαέρι” μπροστά στην Καρυάτιδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μαθητές από την Κρήτη που βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με έναν διαφορετικό και συγκινητικό τρόπο για την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάθισαν μπροστά από την Καρυάτιδα και κρατώντας μία ελληνική σημαία τραγούδησαν το “Τζιβαέρι”.

“Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδελφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London” . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το ‘αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα’. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική”, ανέφερε η κ. Χαριστάκη.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών στη Βρετανία.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: cretalive.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ MAKEDONES NEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ