Βουλιαγμένη: Βρέθηκε φαλαινοειδές στα Λιμανάκια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα φαλαινοειδές, το οποίο είχε χάσει τον προσανατολισμό του, βρέθηκε στα ρηχά στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Όπως αναφέρει η σελίδα στο Facebook IloveVouliagmeni, το όνομά του είναι ζιφιός.

Ο Ζιφιός (Ziphius cavirostris) είναι ένα κητώδες μέσου μεγέθους με εμφάνιση που θυμίζει ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι με μήκος που φθάνει τα 6 μέτρα (συνήθως 4.5-5.5). Οι ζιφιοί είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν και να μελετηθούν εξ’ αιτίας του μεγάλου χρόνου κατάδυσής τους (20 έως 80 λεπτά), της “ήσυχης” συμπεριφοράς τους (σχεδόν ποτέ δεν κάνουν άλματα), αλλά και λόγω του ότι αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του. Έτσι, η γνώση σχετικά με αυτά τα ζώα είναι λιγοστή και μέχρι πολύ πρόσφατα προερχόταν σχεδόν μόνο από εκβρασμούς. Όπως ακριβώς και οι φυσητήρες, οι ζιφιοί τρέφονται με βαθύβια καλαμάρια που συλλαμβάνουν σε βάθη που φθάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τα 2000 μέτρα!

Το λιμενικό τμήμα με τη συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης οδήγησαν το φαλαινοειδές στα ανοιχτά, όπου κολύμπησε και χάθηκε στο απέραντο γαλάζιο.

Βουλιαγμένη-Φαλαινοειδές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ