Βόλος: «Ήμουν σε κώμα» υποστήριξε ο 40χρονος που ζήτησε 85.000 ευρώ για δήθεν χειρουργική επέμβαση – Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

«Διατεταγμένη υπηρεσία» φαίνεται πως εκτελούσε ο 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη για απάτη στην περιοχή του Αλμυρού στον Βόλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές, που εκτιμούν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται μεγάλο κύκλωμα απατεώνων.

Χθες το πρωί, ο 40χρονος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα, συστήθηκε ως συνεργάτης γιατρού και ζήτησε 85.000 ευρώ για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου. Η γυναίκα απάντησε πως δεν διαθέτει ένα τόσο μεγάλο ποσό και του είπε ότι θα μπορούσε να δώσει 5.000 ευρώ. Εκείνος, τότε, την προέτρεψε να τοποθετήσει το χρηματικό ποσό μαζί με ό,τι χρυσαφικά έχει, μέσα σε σακούλα και να την εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το gegonota.news, αντιλαμβανόμενη ότι επιχειρήθηκε απάτη σε βάρος της, η γυναίκα ειδοποίησε τις Αρχές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του δράστη στο υποδειχθέν σημείο και την σύλληψή του.

Σήμερα, ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, στον οποίο φέρεται να ισχυρίστηκε πως έλαβε μήνυμα στο messenger να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση. Μάλιστα, ζήτησε να τον λυπηθεί η δικαιοσύνη γιατί, όπως ανέφερε, ήταν σε κώμα και τον έβαλαν να κάνει τη δουλειά. Την Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικαστεί και μέχρι τότε αποφασίστηκε η κράτησή του.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, ο οποίος, όπως προέκυψε, τον έπεισε να μεταβεί από την Αθήνα στην προαναφερόμενη περιοχή του Αλμυρού για να εξαπατήσει την γυναίκα, με το πρόσχημα της αμοιβής του με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα απατεώνων, που δρα συστηματικά σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι χθες έγιναν πάνω από 100 τηλεφωνήματα σε υποψήφια θύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ