Βόλος: Ιδιοκτήτης ταχυφαγείου προπηλάκισε Επιθεωρητές Εργασίας

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Βόλου πέρασαν το κατώφλι της επιχείρησης και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του καταστήματος το βιβλίο προσωπικού.

Στη θέα των ελεγκτών οι νεαροί διανομείς που βρίσκονταν έξω από την επιχείρηση άρχισαν να επιβιβάζονται πάνω στα μηχανάκια και να τρέπονται σε φυγή, για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας προπηλάκισε τους ελεγκτές έτσι ώστε χρειάστηκε να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας για να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Από τον έλεγχο καταγράφηκε τελικά παράβαση μόνο για 3 άτομα, τα οποία πρόλαβαν να βεβαιώσουν ως ανασφάλιστα οι ελεγκτές, αφου οι υπόλοιποι είχαν “γίνει καπνός”. Η «καμπάνα» που άκουσε η επιχείρηση ανήλθε στις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, στον κλάδο του γρήγορου φαγητού, το τελευταίο διάστημα η αδήλωτη εργασία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις -ειδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που παρατηρείται μεγαλύτερη ζήτηση-, απασχολούν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 20 διανομείς (delivery) χωρίς ασφάλιση για ένα… χαρτζιλίκι, δηλαδή για λιγότερα από 400 ευρώ με υπέρβαση του οκταώρου χωρίς ξεκούραση.

Πηγή: taxydromos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ