Βόλος: Η ομάδα ΔΙΑΣ έσωσε μητέρα τριών παιδιών που ήθελε να αυτοκτονήσει

Την προσπάθεια που έκαναν για να σώσουν μια 34χρονη γυναίκα από την αυτοκτονία, περιέγραψαν οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ στον Βόλο. Οι αστυνομικοί έσπευσαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε πεζογέφυρα στον περιφερειακό της πόλης και έσωσαν την τελευταία στιγμή μια μητέρα τριών μικρών παιδιών που σκόπευε να πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, η γυναίκα ήταν αποφασισμένη να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και αυτό που την έσωσε, ήταν το τηλεφώνημα που έκανε στην Άμεση Δράση προκειμένου να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που αποδείχθηκαν οι φύλακες – άγγελοί της.

Πώς την ηρέμησαν

Ο Γιάννης Γλυνός, υπαστυνόμος της Ομάδας ΔΙΑΣ, τόνισε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης η ομάδα δέχτηκε σήμα από το κέντρο να μεταβεί στην πεζογέφυρα, διότι υπήρχε ενημέρωση μέσω τηλεφώνου από τη γυναίκα ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Ευτυχώς ήμασταν πολύ κοντά, ελέγξαμε δύο πεζογέφυρες πρώτα και στην τρίτη είδα τη γυναίκα να βρίσκεται πάνω και να περιμένει. Φτάσαμε άμεσα, ανεβήκαμε στη γέφυρα τρία άτομα της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί έμειναν στον περιφερειακό να ρυθμίσουν την κίνηση για να μην γίνει ατύχημα», ανέφερε.

Ο υπαστυνόμος ανέβηκε στη γέφυρα με τον συνάδελφό του Ανδρέα Παπαδάκη, άρχισαν να μιλούν στην γυναίκα και προσπάθησαν να την ηρεμήσουν, με στόχο -αρχικά- να μπορέσουν να την πλησιάσουν.

«Άρχισε να φοβάται περισσότερο και να μας λέει να μην την πλησιάσουμε, της είπαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει κακό στη ζωή της, γιατί όλοι έχουμε προβλήματα και αυτό δεν είναι λύση, θα ηρεμήσουμε θα το συζητήσουμε», είπε ο υπαστυνόμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα ηρέμησε σιγά-σιγά και τότε οι δύο αστυνομικοί την πλησίασαν. Της είπαν να μην φοβάται και για να μην φωνάζουν μέσα στο κρύο της ζήτησαν να πάνε λίγο πιο κοντά. Με μεθοδικές κινήσεις την προσέγγισαν και κατάφεραν να την απομακρύνουν από το σημείο.

Η γυναίκα όταν είδε τους αστυνομικούς, κι ενώ βρισκόταν πάνω στην πεζογέφυρα και κρατιόταν με το ένα χέρι, τους είπε ότι δεν αντέχει άλλο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Όπως ανέφερε, δεν έχει δουλειά, έχει τρία παιδιά και δεν της έμεινε κάτι άλλο να κάνει παρά να δώσει τέλος στη ζωή της.

Ο αρχιφύλακας Ανδρέας Παπαδάκης τόνισε ότι γυναίκα ήταν απελπισμένη, καθώς είχε κάνει αρκετές προσπάθειες να βρει δουλειά, ενώ είπε πως το ευχάριστο είναι ότι είναι καλά.
Ο υπαξιωματικός υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί συζήτησαν μαζί της περίπου 1,5 λεπτό για να την πείσουν να τους ακολουθήσει, γιατί η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.

Το τρίτο άτομο της ομάδας, αστυφύλακας Αγησίλαος Αραμπατζής, ανέβηκε στην πεζογέφυρα από αντίθετη κατεύθυνση που αυτή που ήταν οι συνάδελφοί του, μήπως η γυναίκα τρόμαζε και στην προσπάθειά της να φύγει, έπεφτε. Όπως είπε, ευτυχώς μέχρι να ανέβει στη γέφυρα, οι συνάδελφοί του την είχαν πλησιάσει και την είχαν ηρεμήσει.

Στη συνέχεια η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς της.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ