Βόλος: Έγινε ληστής από… έρωτα – Η σύλληψη και η ποινή που επιβλήθηκε σε 23χρονο

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με αναστολή επιβλήθηκε σε έναν 23χρονο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Βόλο. Ο 23χρονος έγινε ληστής για… χάρη του έρωτα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 19χρονος πριν από τέσσερα έτη δράστης έμενε στην Γερμανία, γνώρισε μια 14χρονη και την ακολούθησε στην Ελλάδα, όπου διέμεναν στο σπίτι του παππού του στην περιοχή του Τυρνάβου.

Το μεσημέρι της 17ης Ιανουαρίου 2019, ο δράστης εισέβαλε σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος υπαλλήλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.115 ευρώ, καθώς και το βιβλίο καταχωρήσεων της επιχείρησης.

Ο 19χρονος είχε εντοπιστεί λίγο αργότερα στην περιοχή του Τυρνάβου και συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και το βιβλίο καταχωρήσεων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο. Βρέθηκε και το μαχαίρι, ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της απαγωγής ανηλίκου, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και γενετήσιων πράξεων σε ανήλικη άνω των 14 ετών, σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο κατηγορούμενος, που αρχικά κατηγορούνταν για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης κάτω των 14 ετών (σε βαθμό κακουργήματος) και παράνομη οπλοφορία, αθωώθηκε για τις δύο αυτές κατηγορίες, γιατί δεν αποδείχτηκε ότι είχε σχέση με το κορίτσι σε ηλικία μικρότερη των 14 ετών και για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr. Δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ