Βόλος: Απάτη με “επενδύσεις” – Έδωσε 600.000 ευρώ και τώρα τα…ψάχνει

Θύμα απάτης έπεσε ένας άνδρας από τον Βόλο, ο οποίος έχασε 600.000 ευρώ, τα οποία υποτίθεται θα πήγαιναν σε… επενδύσεις.

Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στον άνδρα που τον εξαπάτησε, με τον κατηγορούμενο να απολογείται την Παρασκευή στον ανακριτή. Σύμφωνα με τον μηνυτή, έδωσε στον κατηγορούμενο τμηματικά ποσό ύψους 600.000 ευρώ για επενδύσεις μέσω διαδικτύου, καθώς είναι προγραμματιστής υπολογιστών και συνεργάζεται με χρηματιστηριακές εταιρείες του εξωτερικού.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με τον συνήγορό του χθες στα Δικαστήρια, έπειτα από κλήση για απολογία. Οδηγήθηκε αρχικά στην εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Μάλιστα ανέφερε ότι υπέγραψε μαζί του περισσότερα από δύο συμφωνητικά, με βάση τα οποία ο κατηγορούμενος αναγνωρίζει την οφειλή.

Τι λέει ο κατηγορούμενος για την απάτη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας magnesianews.gr , ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αποδίδει την οφειλή σε επένδυση που δεν πήγε καλά και υποστηρίζει ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο, απ’ αυτό που ισχυρίζεται ο μηνυτής και ότι ο ίδιος δεν πήρε χρήματα από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με όρους, μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις με υπεξαίρεση μικροποσών, τόσο από τη δραστηριότητά του με επενδύσεις στην Αθήνα, όπου ζούσε επί σειρά ετών, όσο και στον Βόλο που μετακόμισε το 2019.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ