Βοιωτία: «Δεν πάτησα την σκανδάλη» επιμένει ο αστυνομικός – Ξεσπούν οι συγγενείς του 17χρονου

Επιμένει ο 40χρονος αστυνομικός ότι δεν πάτησε την σκανδάλη, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο 17χρονος Χρήστος ουδέποτε επιχείρησε να του πάρει το όπλο. Ο αστυνομικός μίλησε στο Mega για την μοιραία καταδίωξη, που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμού του 17χρονου, στη Βοιωτία.

«Δεν πάτησα την σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα δεν χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης, δεν ένιωθα ότι απειλούμαι από αυτό το παιδί», υποστηρίζει ο αστυνομικός στον τηλεοπτικό σταθμό.

Επισημαίνει, δε, ότι ο 17χρονος ουδέποτε προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο. «Δεν προσπάθησε να μου το πάρει. Με το αριστερό του χέρι, πιθανώς από φόβο, το μόνο το οποίο έκανε ήταν η μοιραία κίνηση. Η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα και προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση», λέει ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

«Είναι τραγική η κατάστασή του. Πραγματικά και ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία. Από την πρώτη στιγμή, εκείνο που μετέφερε σ’ εμένα είναι ότι, αν είναι δυνατόν, ήθελε να μιλήσει με την μητέρα του και τον αδελφό του 18χρονου παιδιού», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού.

Ωστόσο, η οργή των συγγενών του 17χρονου Χρήστου ξεχειλίζει, ύστερα από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός. «Θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές. Η μητέρα και τα αδέλφια έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλάμε για μεγάλη οργή. Ούτε να μιλήσω δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Το μάθαμε ότι αθωώθηκε και οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας», είπε ο θείος του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον θείο του, ο 17χρονος δεν σταμάτησε στον έλεγχο της αστυνομίας, όχι επειδή δεν είχε δίπλωμα, αλλά επειδή δεν ήθελε να εκθέσει τα κορίτσια που ήταν στο αμάξι.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ