Βλέπουν Πυρήνες πίσω από την έκρηξη

Βλέπουν Πυρήνες πίσω από την έκρηξη

Τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς βλέπει η Αστυνομία πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη χθες λίγα λεπτά πριν από τις έντεκα το βράδυ έξω από τα γραφεία εταιρείας κούριερ στην οδό Αστυδάμαντος, στο Παγκράτι. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία στην οποία τον Νοέμβριο του 2010 είχε εκραγεί ένα από τα «τρομοδέματα» που είχαν αποστείλει μαζικά σε πρεσβείες στο εξωτερικό μέλη της οργάνωσης.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία της εταιρείας, αλλά και σε μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα απέξω. Δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και εκτιμάται ότι οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμό έχοντας οπτική επαφή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ρίσκαραν να υπάρξουν θύματα.

Η έκρηξη σε ένα από τα «τρομοδέματα» στη συγκεκριμένη εταιρεία πριν από δυόμισι χρόνια, που είχε συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου, είχε οδηγήσει στη σύλληψη μελών των Πυρήνων, αλλά και στον εντοπισμό και άλλων φακέλων παγιδευμένων με εκρηκτικά που είχαν παραδοθεί για αποστολή σε άλλες δύο εταιρείες κούριερ στην περιοχή του Παγκρατίου.

 

Πηγή: Tα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ