Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας – Επεκτείνονται οι έρευνες και σε άλλες αποφάσεις μετά την υπόθεση Φλώρου

Σε τροχιά διερεύνησης και άλλων αποφυλακίσεων κρατουμένων, οι οποίοι επικαλούμενοι ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, κατάφεραν και πήραν εξιτήριο από τις φυλακές με βάση τον σχετικό νόμο, μπαίνει η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προσανατολίζεται να ελέγξει επί της ουσίας τη νομιμότητα ή μη παρόμοιων ιατρικών γνωματεύσεων που οδήγησαν σε αποφυλακίσεις κρατουμένων για σοβαρούς λόγους υγείας.

Στο μικροσκόπιο θα μπουν δεκάδες τέτοιες αποφάσεις για αποφυλακίσεις ανά την Ελλάδα. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 700 περίπου κρατουμένους που βγήκαν ως ανάπηροι από τις φυλακές, οδηγώντας τις έρευνες σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, καθώς υπολογίζεταιπως ένας μεγάλος αριθμός βγήκε νόμιμα, αλλά πολλοί από τους αποφυλακισθέντες έκαναν χρήση παράνομων πιστοποιήσεων και εκμεταλλεύθηκαν τις ευχέρειες του συγκεκριμένου νόμου.

Πηγή: Τα ΝΕΑ, Καθημερίνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ