ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο: Διακινητής με τζετ σκι τραβά φουσκωτό με μετανάστες

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά το νέο επεισόδιο παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο. Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί αύξηση αφίξεων τόσο από ξηρά όσο και στις ελληνικές ακτές.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Star φαίνεται διακινητής να οδηγεί τζετ σκι και να τραβά με σχοινί βάρκα με μετανάστες. Οι διακινητές αναζητούν και τους πιο ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να περάσουν μετανάστες στην χώρα μας, όμως έπεσαν πάνω σε μπλόκο του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλησιέστερο σημείο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία στο στενό της Μυκάλης, οι τουρκικές ακταιωροί κάνουν την παρουσία τους αρκετά έντονη. Πολλές φορές όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους μετανάστες να έρθουν στην χώρα μας, αλλά ουσιαστικά τους σπρώχνουν.

Σε επαγρύπνηση οι αρχές

Περίπου 150 με 200 μετανάστες προσπαθούν καθημερινά να περάσουν στη νησιωτική Ελλάδα. Οι απόπειρες των διακινητών στα ελληνικά παράλια συναντούν τον «φραγμό» που έχουν στήσει τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος. Αυτοσχέδια σωσίβια, παιδικά ρούχα, παντόφλες είναι σημάδια που δείχνουν ότι στην Ψιλή Άμμο είναι ένα πέρασμα. Η Ψιλή Άμμος, μία ανάσα από την Τουρκία, είναι σημείο που προτιμούν οι μετανάστες.

Λέσβος: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών με πυροβολισμούς

Στη Λέσβο οι λιμενικές αρχές εντόπισαν φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη βολών ώστε να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 40χρονος διακινητής. Ο ίδιος δήλωσε πως μετέφερε οχτώ αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ