Βίντεο ντοκουμέντο από το κύκλωμα διακινητών: Διαφήμιζαν μεταφορές μεταναστών

Βίντεο-ντοκουμέντο από το «διαφημιστικό σποτ» που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα διακινητών που εξάρθρωσε την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δελεάσει απελπισμένους μετανάστες να πληρώσουν και μεταφερθούν παράνομα στην Ιταλία, έφερε στο φως το Open.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο υπήρχε στο κινητό του βασικού διακινητή.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από σκάφος στο οποίο φαίνονται άτομα που έχουν πληρώσει το κύκλωμα για να τους μεταφέρουν από την Ελλάδα στην Ιταλία. Το οπτικό αυτό υλικό, λοιπόν, το έδειχναν σε όποιον τους πλησίαζε για να τον πείσουν να πληρώσει και να τον μεταφέρουν στη γειτονική χώρα.

Το κύκλωμα έδειχνε το βίντεο στους «υποψήφιους» για να τους δείξουν με πόση ασφάλεια μπορεί να ταξιδέψει κανείς μαζί τους ενώ τους «παραμύθιαζαν» επιπλέον, λέγοντας ότι τους συνοδεύει ακόμα και σκάφος του λιμενικού το οποίο εμφανιζόταν στο βίντεο.

Το οπτικό υλικό περιλαμβάνεται στη δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη συνολικά 15 ατόμων. Έδρα του κυκλώματος ήταν το κέντρο της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε πάνω από 1.300 πλαστά διαβατήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ